2012-06-22 23:25:52• hírek • Kocsis Zoltán

Negyed óra alatt hármat rúgtak a németek

Portugália után Németország jutott be a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében, miután főleg a második félidőben lelépte Görögországot. Pedig a hellének a szünet után még egyenlítettek. Aztán kikaptak 4-2-re.

Joachim Löw kapitány alaposan átalakította csapata támadó szekcióját a görögök elleni mérkőzésre, hisz különböző okok miatt kimaradt a kezdőből Lukas Podolski, Thomas Müller és Mario Gomez, a helyüket pedig Marco Reus, André Schürrle és a veterán Miroslav Klose vette át. Az „újak" pedig bizonyítani akartak és már a második percben kapuba találtak - igaz, les miatt érvénytelenítették a találatot. A görögök szinte teljesen csak a védekezéssel foglalkoztak és bizony kellett vagy húsz perc, amíg a németek megtalálták az ellenszert. Ezt követően azonban percenként jöttek a germán lehetőségek. A 23. percben egy gyönyörű összjáték után Mesut Özil lőtt közelről Mihalisz Szifakisz kapusba, egy perccel később Reus lövését védte a portás, majd Klose maradt le Reus passzáról, aztán Sami Khedira bombáját hárította az Arisz Szaloniki hálóőre. Eközben a másik kapu előtt Manuel Neuernek csak Szotirisz Ninisz gyengécske tekerését kellett védenie.

A közeli ziccereket nem tudták belőni a kollégák, gondolhatta Philipp Láhm, akkor ő megpróbálja távolról. És igaza volt, mert a 39. percben 19 méterről remekül kilőtte a hosszú sarkot. A németek előnye azonban alig tartott tizenhat percet (a szünetet nem számítva), mivel az 55. percben Görögország a semmiből egyenlített. Dimitriosz Szalpingidiszt szöktették a jobb szélen, ő középre centerezett, ahol Jorgosz Szamarasz megelőzte Jerome Boatenget és kiegyenlített.

Klose fejesére rosszul jött ki Szifakisz fotó: uefa.de

Kicsit álmosan kezdtek a szünet után a németek, ám a bekapott góllal alaposan felbosszantották görögök a germán sast. A 61. percben Boateng jobb oldali beadására Khedira érkezett a megfelelő ütemben és bombázott futtában, kapásból 12 méterről a kapuba, majd hét perccel később egy szöglettel felérő szabadrúgás után Klose fejjel büntette a rosszul kimozduló Szifakiszt. Ezzel ugyan eldőlt a továbbjutás, ám a német rohamok nem ültek el. A 74. percben Özil ugratta ki remekül Klosét, lövését Szifakisz még védeni tudta, a labda azonban Reushoz került, aki futtában a felső lécre bombázott, a laszti onnan pedig a hálóba vágódott.

Az utolsó percekben még Özil hagyott ki egy nagy helyzetet, majd a 88. percben Boateng kezezése után Szalpingidisz büntetőből csökkentette csapata hátrányát, ám ez már mit sem változtatott a lényegen. Németország továbbra is hibátlan az EB-én és magabiztosan jutott el az elődöntőig, ahol az olasz - angol párharc győztesével játszik majd. Görögország pedig már azzal meglepetést okozott, hogy továbbjutott a csoportjából. A németek ellen nem igazán volt mit tennie - legfeljebb nyitottabbá tehette volna az első félidőt is.

Negyeddöntő:
Németország - Görögország 4-2
gólok:
Lahm (39.), Khedira (55.), Klose (68.), Reus (74.) illetve Szamarasz (55.), Szalpingidisz (88.)
Németország: Neuer - Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Reus (Götze, 80.), Özil, Schürrle (Müller, 67.) - Klose (Gomez, 79.)
Görögország: Szifakisz - Toroszidisz, Papasztatopulosz, K. Papadopulosz, Cavelasz (Fotakisz 46.) - Makosz (Liberopulosz, 72.), Maniatisz, Ninisz (Gekasz 46.), Kacuranisz, Szamarasz - Szalpingidisz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: